17 de desembre del 2012

Objectius de l'Associació Joan Manén

L'Associació Joan Manén neix amb la intenció de difondre l'obra d'un dels músics catalans més importants del segle XX, Joan Manén i Planas (1883 - 1971); músic integral, virtuós i autodidacta, un català de personalitat captivadora que en vida va ser considerat el violinista espanyol més important després de Sarasate. Com a compositor gaudí d'un gran prestigi i la seva extensa obra va ésser interpretada als auditoris més importants d'Europa i Amèrica. Malgrat tot, avui dia molt pocs recorden la seva figura. És amb la determinació de canviar aquesta realitat que sorgeix l'Associació Joan Manén, una entitat sense ànim de lucre constituïda oficialment el gener de 2011 per músics i promotors amb la intenció de divulgar l'important llegat del músic.
L'Associació es proposa assolir els següents objectius:
1- Realitzar un treball de recerca i conservació de  l'obra musical i literària de Joan Manén així com de tot el que faci referencia a la seva vida artística.
2- Promoure i divulgar el patrimoni de Joan Manén a través de concerts, conferències, enregistraments i exposicions.
3- Treballar decididament en la recerca i recuperació del patrimoni musical català programant obres d'altres compositors catalans en els concerts que organitzarà en relació a Joan Manén.
4- Crear un web del músic i de l'Associació, que inclogui un catàleg exhaustiu de la seva obra, per poder difondre a nivell internacional el seu extens llegat.
5- Publicar i reeditar l'obra tant musical com literària de Joan Manén
6- Establir vincles amb entitats involucrades en la divulgació de la música catalana així com  organismes culturals i polítics per treballar conjuntament en la difusió de la música clàssica catalana.
Per aconseguir aquest importants objectius i unir esforços, tothom que ho desitgi podrà fer-se soci de l'Associació realitzant una aportació mínima de 25 Euros a l'any. Els socis estaran informats de totes les activitats que es vagin realitzant, gaudiran d'entrada lliure i descomptes en els concerts organitzats per l'Associació i sobretot col·laboraran en la recuperació i difusió del nostre patrimoni musical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada