14 de maig del 2013

Étienne Maire: el violí de Joan Manén

Aquest proper diumenge 19 a les 12:00h, i el dilluns 20 a les 20:00h, tindrà lloc al Museu de la Música (C/Lepant 150 – 2ª planta de l’Auditori) el concert “Étienne Maire: el violí de Joan Manén”, amb la interpretació de la violinista Kalina Macuta i el  pianista Daniel Blanch. La presentació del concert anirà a càrrec de Samuel Castellanos.

La proposta d'aquest concert gira a l'entorn del violí "Etienne Maire" que va pertànyer a Joan Manén i que actualment es troba al Museu de la Música. Fou precisament amb aquest instrument que Manén Debutà a la prestigiosa sala de la Hochschule de Berlín el 1904.

Entre les obres escollides per aquest concert, sentirem "Aragón", una obra de joventut escrita amb tan sols setze anys; "Lai i Ballada" de Francesc Pujol, obra-encàrrec feta a mida per a Manén que no dubtà en afegir-la als seus recitals i dues obres d'envergadura com són la "Dansa Ibèrica no. 1" i el "Caprici Català no. 3".

L'entrada general té un preu de 4€, que es pot adquirir a les taquilles del Museu de la Música abans del concert. Els socis de l'Associació Joan Manén tenen entrada lliure al concert.

10 de maig del 2013

L’obra per a violí de Manén en disc

El passat 19 d'abril a la Biblioteca de Catalunya es va realitzar la presentació oficial del nou CD dedicat a la música per a violí i piano de Joan Manén.

Aquest nou enregistrament de l'obra del compositor català va ser presentat pel musicòleg Jaime del Blanco, pel secretari de l'Associació Joan Manén: Carles Feliu, a més a més dels propis intèrprets del disc, el pianista Daniel Blanch i la violinista Kalina Macuta, que van interpretar en directe algunes de les obres incloses en el CD.

En aquest enllaç es pot accedir al reportatge realitzat per Pere-Andreu Jariod i emès al programa Notes de Clàssica de Catalunya Música el 7 de maig de 2013.