6 de març del 2015

Donació d'un bust de bronze de Joan Manén


El passat dimecres 25 de febrer va tenir lloc a l'Arxiu-Museu Joan Maragall el tercer concert-presentació de l'Associació Joan Manén. El concert fou protagonitzat pel tenor David Alegret, la violinista Kalina Macuta i el pianista i president de l'Associació Daniel Blanch.


Després de la presentació que va fer el secretari de l'entitat, Carles Feliu, va tenir lloc l'acte de donació d'un bust de bronze de Joan Manén per part del Sr. Josep M. Mercader a l'Associació. El bust va ser realitzat el 1957 per l'escultor barceloní Ramon Sabí (1984-1986), alumne de Frederic Marès, i presentat en una exposició de retrats de diverses personalitats al Palau de la Virreina el 1958. Més tard la peça va estar exposada a l'estudi de Joan Manén fins el 1971, any de la mort del compositor i violinista. Per qüestions del destí ara farà un parell d'anys, el bust va anar a parar a les mans del Sr. Mercader, qui al conèixer la importància del personatge i assabentar-se de l'existència de l'Associació decidí donar-lo.

 Aquest bust ve a engruixir l'Arxiu del que disposa l'Associació en el què, fruit d'altres donacions i adquisicions, es troba una importantíssima col·lecció de partitures simfòniques del compositor així com diversos discos, fotografies i programes originals.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada